ראש מועצת רמה"ש לשעבר יפוצה בגין הוצאת לשון הרע

מאת: פיני קרן | :

"הדברים שפורסמו על ידי הנתבע, המשווים בין התובע ראש המועצה המקומית ברמת השרון דאז, לשליט הנאצי אדולף היטלר, מקוממים ופוגעים כאשר הם מיוחסים לאיש ציבור, ועל אחת כמה וכמה לניצול שואה".

כך אמר שופטת בית משפט השלום בתל-אביב דליה מארק-הורנצ'יק, כשחייבה את הויטרינר ד"ר יקותיאל שרעבי (קותי), לשלם לראש מועצת רמת השרון בעבר אפרים חירם (פיחוטקה) 100 אלף שקל. כן חויב ד"ר שרעבי, לשלם לחירם התובע 47 אלף שקל בגין הוצאות המשפט.

עניינה של התביעה בעבירה על פי חוק איסור לשון הרע. הנתבע, פרסם באוגוסט 1996 כרוז בו השווה את ראש המועצה לצורר הנאצי, וזאת בתגובה להצעת חוק של ראש המועצה לאסור גידול, מעבר או כניסה של כלבים מסוג רוטווילר, לשטח שיפוט המועצה. בכרוז, השווה הנתבע את תקיפת היהודים בגרמניה, לרדיפת הרוטווילרים ברמת השרון.

א' 078285/96 אפרים חירם ("פיחוטקה") נ' ד"ר יקותיאל שרעבי ("קותי")

לדיני נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך